1708
2023
soğutma kulesi dolguları ne zaman değiştirilir, soğutma kulesi dolguları nasıl değiştirilir, soğutma kulesi dolgu malzemesi, soğutma kulesi dolgu

Soğutma Kulesi Dolguları Nasıl ve Ne zaman değiştirilir?

CTP Mühendislik olarak, soğutma kulesi dolgularının nasıl değiştirileceğini göstereceğiz.  Ayrıca size bir soğutma kulesi dolgusunu değiştirmenin avantajlarını ve ayrıca soğutma kulesi dolgunuzu değiştirme zamanının geldiğini gösteren işaretleri de vereceğiz. Bu, soğutma kulesi dolgularınızın ne zaman değiştirilmesi gerektiğini anlamanıza yardımcı olacak ve ayrıca size soğutma kulesi dolgularını değiştirmek için basit bir yöntem öğretecektir. Soğutma kulesi dolgusunu değiştirme sıklığı hakkında orijinal yapıyı korumak için soğutma kulesi dolgularını her 10-14 yılda bir değiştirmeniz de önerilir.

Soğutma kulesi dolgularınızın hemen değiştirilmesi gerektiğinin farkında olmayabilirsiniz. Soğutma kulesi dolgu değişimi ile ilgili bu kılavuzu size hazırlamamızın ana nedeni budur.

Soğutma kulesi dolgunuza yaptığınız onarım ve bakım fark etmez, zamanla dolgular bozulmaya ve ısıyı dışarı atmaya başlayacaktır. Daha az verimli bir soğutma kulesi daha fazla enerji kullanacak ve elektrik faturanızı artıracak ve sonunda HVAC sistemi evin bakımını yapamayacak.

Sizlere önce soğutma kulesi dolgularının ne olduğunu, ardından dolgu çeşitlerini ve ardından eskiyen ve yıpranan soğutma kulesi dolgularının yenilenmesinin getirdiği olumlu etkiyi anlatacağız. Ardından, bir soğutma kulesi dolgusunun değiştirilmesi gerektiğini söyleyen işaretlere ve son olarak dolguların değiştirilme sürecine gidilecektir.

Soğutma kulesi dolgusu nedir?

Dolgu Malzemesi, bir soğutma kulesinin ana parçasıdır . Aynı zamanda bir paketleme, doldurma veya bölmeler olarak da bilinir. Soğutma etkisini elde etmek için su ve havanın karıştığı yer burasıdır. En büyük ısı transfer yüzeyi, yalnızca iyi durumda olan bir soğutma kulesi dolgusu ile elde edilebilir.

Suyun hava ile temasını sağlayarak soğutma kulesinin yüzey alanını arttırır ve bu da buharlaşmaya neden olur.

Dolgu Türleri

Dolgularınızı değiştirirken, kullanılacak dolgu türünü bilmek gerekir. Bu, kurulu destek ızgaralarının tasarımı veya soğutma kulesini kuran ilk şirket nedeniyle önemlidir. 2 yaygın dolgu türü vardır.

1.PVC Film dolgusu, suyun içinden geçmesi için oluklu bir desende şekillendirilmiş malzeme tabakalarından yapılır. Film dolgusu, soğutma kulenizin boyutuna göre çeşitli boyutlar ve yükseklikler elde etmek için birleştirilebilir ve üst üste istiflenebilir.

Filmin avantajı, belirli bir paketlenmiş hacim içinde daha büyük bir su yüzeyini açığa çıkarabilmesidir. Soğutma kulesi ünitelerinde kullanılan en popüler dolgudur. Film dolgusunun eksileri, suyun kendisini yeniden dağıtmasına izin vermenin hiçbir yolu olmamasıdır. Ayrıca suda birikintiler olduğunda tıkanma eğilimi gösterir, bu da bakımı zor ve maliyetli hale getirir. Tepedeki ilk su dağılımı tekdüze olmalıdır; aksi halde işe yaramaz.

2.PP bigudi dolgu Yapı malzemesi polipropilendir. 100 C'ye kadar sistemlerde kullanılabildiği için oldukça yüksek talep görmektedir. Eğer su kirli, kireçli, kumlu veya yağlı ise PP bigudi dolgu tercih edilmelidir. Maliyeti çok düşük olmasının yanı sıra temizlenebilir.

3.Bar filmi, büyük birikintiler içerebilen aşırı kirli sular için tavsiye edilen sıçrayan dolgunun bir çeşididir. En az etkilidir ve bu nedenle normalde kullanılmaz.

Dolguları değiştirmenizin nedenleri

Soğutma kulesi dolgularınızı değiştirmenin faydaları nelerdir?

Soğutma kulesi dolgularının değiştirilmesi, soğutma kulesi sisteminizin verimliliğini önemli ölçüde etkileyebilir. Eski veya hasarlı soğutma kulesi dolguları, kulenin ısı transfer hızını düşürerek kolaylaştıracak şekilde tasarlanmıştır.

Soğutma kulesi verimliliğindeki düşüş, diğer bağımlı sistemlere tehlikeli ve korkutucu bir şekilde zarar verebilir.

Soğutma kulesi dolgularının değiştirilmesi performansın artmasına neden olacaktır ve bu aynı zamanda bağımlı sisteme de yansıyacaktır. Soğutma kulesi ünitesinin ömrünü de uzatıyorum.

Genel olarak, soğutma kulesi dolgusunun değiştirilmesi, bakım maliyetinden, elektrik faturalarından tasarruf sağlayacak ve size soğutma kulesi ünitenizden maksimum verim sağlayacaktır.

Soğutma kulenizin dolu olduğunu gösteren işaretlerin değiştirilmesi gerekiyor

Soğutma kulesi dolgusunun ne zaman değiştirilmesi gerektiğini merak ettiğinizi biliyorum.

Soğutma kulesi dolgunuzun eskidiğini ve değiştirilmesi gerektiğini gösteren 5 işaret vardır. Bu işaretlerden herhangi birini görürseniz, soğutma kulesi dolgularınızı değiştirme zamanının geldiğini bilin.

A. Artan enerji tüketimi

Dolgular hasar gördüğünde veya aşındığında içlerinden geçen suyu gerektiği gibi soğutamazlar. Bu, soğutma kulesinin yapması gereken işi yapmak için daha fazla elektriğe ihtiyaç duyulacağı anlamına gelir. Elektrik faturanızda önemli bir artış fark ederseniz, soğutma kulesi ünitesini kontrol edin ve hasarları doldurun.

B. Kalsiyum Oluşumu

Sert su, takviye suyu, dolguda birikerek tıkanmaya neden olan kalsiyum içerir. Tıkanan dolgudan hava ve su geçmeyecek ve dolayısıyla soğutma kulesi amacını karşılamayacaktır. Bir sunucu oluşumu, tam bir dolgu değişimi gerektirir.

C. Suyun Düzensiz Dağılımı

Soğutma kuleleri, içinden geçen suyun hava ile temas etmesini sağlayarak çalışır. Dolgu tıkalı veya tıkanmışsa, su soğutma kulesinde dolaşamaz. Bu da soğutma ünitesinin performansını düşürür ve enerji tüketimini artırır.

D. Bükülmüş veya Sarkmış Dolgu Paketleri

Kalitesiz veya eski dolgu nedeniyle eğilme veya sarkma meydana gelir. Bu görsel olarak kolayca fark edilir ve eşit olmayan bir su dağılımına neden olur. Eğilmiş veya sarkmış dolgunun değiştirilmesinden başka çözümü yoktur.

e. Hasarlı Destek Izgaraları

Destek ızgaraları, soğutma kulesi dolgularını yerinde tutan yapıdır. Destek ızgaraları hasar gördüğünde ve dolguyu düzgün şekilde tutmadığında bu, dolgunun sarkmasına, eğilmesine veya yerinden çıkmasına neden olur.

Yapı uzun ömürlü malzemeden yapılmadığı takdirde sudan kolayca zarar görebilir. Yerinde olmayan dolgu optimum performans göstermiyor, kalıcı bir yapıya yatırım yapın ve dolgunuzu değiştirin.

Soğutma kulesi dolgularının nasıl değiştirileceğine ilişkin kılavuz

İşin kapsamı

• Hasarlı veya eski dolguları çıkarın ve malzemeyi atın.

• Eski Fiberglas dolgu desteğini çıkarın

• Dolgu desteği Izgaralarını kurun ve doldurun

Bir Soğutma Kulesinin Yeniden Ambalajlanması

• İlk adım, Destek Izgarasını aşağıdan yukarıya doğru kurmaktır.

• Dolgu daha sonra aşağıdan yukarıya, içeriden ve dışarıdan Destek Izgarası izlenerek kurulur.

Soğutma kulesi dolgusunu değiştirmek için gerekli beceriye veya bilgiye sahip değilseniz, soğutma kulesi dolgularının montajı, onarımı, bakımı ve değiştirilmesi konusunda uzmanlaşmış personelerimizle iletişime geçmeniz önerilir.

Uzmanlar, soğutma kulesi dolgularınızı inceleyebilecek ve sorunları tespit edebilecek ve ileriye dönük tavsiyelerde bulunabilecektir. Soğutma kulesi dolguları yapan ve kuran en yüksek puan alan şirketleri bulmak için interneti kullanın. Burada onlarla iletişime geçebilir, daha fazla bilgi alabilir ve bir muayene randevusu ayarlayabilirsiniz.

Yukarıda tartışılan belirtileri yaşıyorsanız, gelip soğutma kulenizi incelemek için yüklenicinizle veya soğutma kulesi montajcınızla iletişime geçmekten çekinmeyin.

Umarım makale soğutma kulesi dolguları hakkında yeni ve heyecan verici bilgiler vermiştir. Orada anlamadığınız bir şey hissediyorsanız veya dolgularla ilgili sorularınız varsa, soru sormaktan çekinmeyin, elimizden geldiğince yardımcı olacağız.